Головна Новини Незабаром Тернополі запрацює Єдиний ситуаційний центр

Незабаром Тернополі запрацює Єдиний ситуаційний центр

З наступного року у Тернополі запрацює Єдиний ситуаційний центр. Про це під час сорок другої сесії повідомив начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами, запобігання корупції та мобілізаційної роботи Петро Гукалюк.

  • З нового року плануємо повноцінно запустити Ситуаційний центр, де працюватиме ряд служб міста – зазначив він. – Для його повноцінного функціонування потрібно закупити програмне забезпечення, встановити камери відеоспостережень на виїздах та в’їздах до Тернополя, основних перехрестях. Для цього міську програму «Безпечна громада» необхідно дофінансувати у цьому році на 350 тисяч гривень та передбачити кошти на наступний рік.

Раніше, на одному із засідань виконкому, начальник муніципальної інспекції Ігор Максимів розповів, що у Ситуаційному центрі працюватиме муніципальна інспекція, представники правоохоронних та екстрених служб міста, служба «15-80», КП «Інтеравіа», які слідкуватимуть за ситуацією в Тернопільській громаді через встановлені відеокамери. Завдання такого центру – швидко і якісно реагувати на проблемні ситуації, які виникатимуть у громаді.

Петро Гукалюк також додав, що крім відкриття Ситуаційного центру у місті відкриватимуть поліцейські станції, встановлюватимуть також камери у дитячих садочках. А на виконання протокольного доручення 41-ої сесії програму доповнили ще одним пунктом: «Придбання плавзасобу та відповідного навігаційного обладнання (ехолот тощо) для проведення рейдів на Тернопільському ставі». Для цього заклали на наступний рік у програму 900 тисяч гривень.

Попередньо програма «Безпечна громада» була розроблена на 2019 і 2020 роки, і на два роки на її фінансування було передбачено 2 мільйони 880 тисяч гривень. Зі змінами, які депутати прийняли на 42-ій сесії, фінансування зросло на 350 тисяч у цьому році та на 2,5 мільйони – у наступному. Загальна сума коштів передбачена на цю програму на два роки із 2 мільйонів 880 тисяч гривень зросла до 5 мільйонів 736 тисяч 800 гривень.