Головна Новини На фронті загинув уродженець Чортківщини, Герой-ОУНівець Руслан Холоднюк

На фронті загинув уродженець Чортківщини, Герой-ОУНівець Руслан Холоднюк

27 березня у Свято-Володимирському патріаршому кафедральному соборі міста Києва провели в останню путь українського націоналіста, воїна-захисника Холоднюка Руслана (позивний «Крук»), який віддав своє життя у боротьбі з окупантами за волю України, — повідомляє прес-служба Київської патріархії.

Руслан Холоднюк, будучи українським націоналістом, під час Революції Гідності був бійцем Самооборони Майдану, а 24 лютого 2022 року долучився до добровольчого батальйону ОУН та брав активну участь у визволенні від російських окупантів Київської області, пише Чортків Сіті. Загинув Руслан 11 березня 2023 року на Луганщині, виконуючи бойове завдання. Поховали бійця на Алеї Героїв, що на Лісовому цвинтарі столиці.

сторінка у Facebook Добровольчого батальйону ОУН ​

сторінка у Facebook Добровольчого батальйону ОУН

«Сьогодні на Алеї Героїв Лісового цвинтаря у Києві поховали Героя-ОУНівця, активіста Добровольчого Руху ОУН, справжнього Воїна і надзвичайно надійну та затяту на любові до України людину — Руслана Холоднюка «Крука». Людину, втрата якої є великою трагедію для України, бо усе своє свідоме життя Руслан боровся за Українську Самостійну Соборну Державу!» — йдеться на сторінці у Facebook Добровольчого батальйону ОУН.

прес-служба Київської патріархії

прес-служба Київської патріархії

Руслан Омелянович Холоднюк народився 1975 р. у Білобожниці Чортківського району, де й досі проживає його старенька матір. Закінчив місцеву одинадцятирічку. Останнім часом проживав у Києві. Сиротами залишились 16-річний син і донька дошкільного віку. Його молодший брат також зі збрєю в руках захищає Україну від рашистського окупанта.

Фото: сторінка у Facebook Добровольчого батальйону ОУН