Головна Новини На Тернопільщині є місце, аналогів якому немає в Україні

На Тернопільщині є місце, аналогів якому немає в Україні

 Тернопільській області є чудове місце, яке по суті є унікальним в Україні, адже аналогів йому немає. Знаходиться воно у селі Полупанівка Підволочиського району, пише джерело.

Власне, йдеться про Святу Гору та Хресну дорогу. Останню облаштувала громада за власний рахунок та з власної ініціативи. Не допомагала їм ні церква, ні місцева влада.

Зокрема, вздовж Хресної дороги встановлено 15 стацій, починаючи від моменту засудження Ісуса Христа до його воскресіння. Кожну стацію відображено у скульптурах, які розташовані на каменях і які чудово вписуються у тамтешній ландшафт. Що цікаво, то місцеві мешканці намагалися зробити все якомога природніше, адже не порушували нічого, що вже до них зробила природа. Навіть старалися не закривати бруківкою каміння, яке вже було закладено, коли робили доріжку.

Про дане місце місцеві дуже турбуються. Біля кожної із стацій ростуть красиві квіти, а щоб вони не засохли, до них підведена спеціальна система водного поливу. При цьому, весь шлях Хресної дороги освічується ліхтариками.

На жаль, як розповіли у Полупанівці, це місце не дуже користується популярністю як серед вірян, так і серед туристів, адже мало хто знає про його існування. Хоча й вважається, що на Тернопільщині ця Хресна дорога найяскравіша і найпоказовіша.