Головна Новини На Тернопільщині через відсутність укриття хочуть закрити дві школи

На Тернопільщині через відсутність укриття хочуть закрити дві школи

На позачерговій сесії Підгаєцької міської ради обговорили питання щодо закриття двох шкіл, через відсутність укриттів. Це Яблунівська ЗОШ І ступеня та Юстинівська ЗОШ І ступеня. Про це повідомили на сторінці Підгаєцької міської ради.

Очільник громади Ігор Мерена повідомив, що в Яблунівській школі навчається 6 дітей, працює двоє вчителів, у тому числі й директор, а в Юстинівській ЗОШ І ступеня – 8 дітей і один працівник. Протягом 2022/2023 н.р. учні Яблунівської школи навчалися дистанційно, пише Суспільне.

“Вони ні разу не сиділи за партою, а шкільну дошку вперше за рік побачили на Дні відкритих дверей в іншому навчальному закладі нашої громади. Повторюся, весь навчальний рік пройшов у дистанційному форматі, всі учні були підключені на онлайн-уроки одночасно: 1 клас, який тільки вчиться писати й рахувати, 2, 3 та 4 класи. Архітектурні особливості будівель Яблунівської ЗОШ І ступеня та Юстинівської ЗОШ І ступеня не дозволяли облаштування навіть найпростіших укриттів. Особисто я як людина виступаю проти закриття навчальних закладів. Але як очільник громади, усвідомлюючи всі наслідки та зважаючи на реалії воєнного часу, коли основною умовою навчання є наявність бодай найпростішого укриття, змушений підтримати непопулярне рішення про закриття цих шкіл. На жаль, ми вже мали влучання ворожих ракет на території Підгаєцької громади. Тому нашим обов’язком є збереження життів наших дітей!”, – каже Ігор Мерена.

Чоловік розповів, що через відсутність укриттів у 2022-2023 роках діти навчалися дистанційно, а з 1 вересня 2023 року, на вимогу МОН, має бути очне навчання або індивідуальне.

Управлінням освіти Підгаєцької міської ради запропоновано продовження навчання в очному форматі. Діти будуть підвозитись до навчальних закладів у Новосілківську ЗОШ І-ІІІ ступенів та Завалівську ЗОШ І-ІІІ ступенів.

“Для дітей планується окремий маршрут, аби всі діти встигали на уроки. Ми робимо все від нас залежне. Але й маємо розуміти, що  в умовах війни пріоритетом є збереження життя та здоров’я учнів, забезпечення якісного рівня навчання. Також гарантовано працевлаштування педагогічним працівникам у цих закладах. За бажанням батьки або особи, які їх заміняють, можуть вибирати інші школи для продовження навчання дітей. У цьому випадку підвіз здійснюють самостійно”, – каже Ігор Мерена.