Головна Новини На Тернопільщині судили військового, який із зони бойових дій привіз кулі

На Тернопільщині судили військового, який із зони бойових дій привіз кулі

військовий

У Тернопільській області до 1 року іспитового терміну засудили військового, який із зони бойових дій привіз додому патрони. 

Про це йдеться у вироку Заліщицького районного суду, пишуть Тернопільські події

Чоловік під час проходження військової служби, відряджався в зону бойових дій. Під час відрядження в зону бойових дій він у невстановлений у ході досудового розслідування час та день у лютому 2023 року у невстановленому місці у с. Новотимофіївка Снігурівського району, Миколаївської області, знайшов 45 (сорок п`ять) бойових припасів, а саме 44 (сорок чотири) бойових патрони, калібру 5,45 мм (5,45х39 мм), зразка 1974 р., із звичайними кулями, промислового виготовлення до нарізної вогнепальної зброї центрального бою та 1 (один) бойовий патрон, калібру 7,62 мм (7,62х51 мм), промислового виготовлення до нарізної вогнепальної зброї центрального бою, внаслідокчого у нього виник злочинний умисел на їх придбання, носіння та зберігання без передбаченого законом дозволу.

Він 01 квітня 2023 року перевіз знайдені бойові припаси з с. Новотимофіївка, Снігурівського району, Миколаївської області до с. Устечко, Чортківського району Тернопільської області та почав їх незаконно зберігати за місцем свого тимчасового проживання. 

На суді чоловік провину визнав та розкаявся. Його засудили до 1 року іспитового терміну.