Головна Новини На Тернопільщині під час перевірки навчальних закладів виявили ряд порушень

На Тернопільщині під час перевірки навчальних закладів виявили ряд порушень

На Тернопільщині фахівці Держпродспоживслужби перевірили 1 034 заклади освіти. Про це повідомили на сайті управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Працівники обстежили заклади дошкільної освіти — 381, виявили порушення в 73 закладах, заклади загальної середньої освіти — 635, виявили порушення в 146 закладах, професійно-технічні училища, вищі навчальні заклади І-ІІ ст. — 14, виявили порушення в 2 закладах та інтернатних закладів — 4, порушення не виявляли, повідомляє Суспільне.

“Перевіряли умови харчування, перебування, виховання в навчальних закладах. Під час воєнного стану, на території області заклади освіти відновили свою роботу у таких форматах: очна або змішана форми навчання, а в закладах де відсутні укриття — дистанційна. Приклади порушень: незавершені поточні ремонтні роботи, відсутні результати лабораторно-інструментальних досліджень води, мікроклімату, освітленості, піску, недостатня кількість технологічного та холодильного обладнання”, — йдеться у повідомленні.

В області 8 навчальних закладів не відповідають вимогам санітарного законодавства. В поточному році зроблені реконструкція або капітальний ремонт в 19 навчальних закладах. 2 харчоблоки не відповідають гігієнічним вимогам по площі та набору приміщень. 3 харчоблоки не мають холодної протічної води, 6 харчоблоків — гарячої протічної. 55 харчоблоків закладів освіти недостатньо забезпечені технологічним, холодильним обладнанням, посудом.