Головна Новини На Тернопільщині проходить сьоме засідання Ради туристичних міст і регіонів України (фото)

На Тернопільщині проходить сьоме засідання Ради туристичних міст і регіонів України (фото)

Протягом двох днів, 27-28 липня, у нашій області відбуватиметься сьоме засідання Ради туристичних міст і регіонів України. Участь у засіданні взяли заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук, директор департаменту туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Іван Ліптуга, голова Тернопільської ОДА Степан Барна та голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

Рада туристичних міст і регіонів є постійно діючим консультативно-дорадчим органом Мінекономрозвитку, який збирається на регулярній основі по черзі в різних містах України. Основне завдання Ради – розробка стратегії і підготовка пропозицій та рекомендацій щодо формування та підвищення ефективності державної політики у сфері туризму і курортів, а також її практична реалізація на регіональному та місцевому рівнях. Протягом двох днів на Тернопільщині Рада туристичних міст та регіонів України розглядатиме питання, важливі для нашої області. Також будуть обговорювати напрями, які дадуть можливість відновити туристичну інфраструктуру області. Власне, Тернопільщина в цьому плані унікальна, адже цього року на розвиток туризму з обласного бюджету виділи 1 млн. 400 тис. грн.

Як зазначив під час засідання Ради заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук, на сьогоднішній день важливо те, що Уряд визнав розвиток туризму пріоритетним, бо це і додана вартість, і нові робочі місця, й економіка та її розвиток. Водночас, туризм – це не лише готелі та ресторани, це, перш за все, дороги, аеропорти й сфера, яка дозволяє державі розвиватися.

«Основне в Україні – це єдність і те, що вона багатогранна та багатокультурна. І таким важливим прикладом є Тернопілля. Адже ваш край унікальний своєю історією, культурою, природою, ландшафтом та колоритом. І коли весь цей алгоритм складений – то система працює. Потрібно лише робити промоцію, й важливо, що є люди, які піклуються про туристичну сферу. Тим паче, що потенціал у нас великий і ми маємо, що показати як собі, так світу», – наголосив Михайло Тітарчук.

У свою чергу голова Тернопільської ОДА Степан Барна підкреслив, що Тернопільщина це край, де знаходиться найбільша кількість замків України. А вони, власне, є свідченням цілої історії багатьох народів – поляків, угорців, євреїв, вірмен тощо.

«Два ключових напрямки, в яких ми працюємо – це ландшафтний та паломницький туризми. Адже ми маємо унікальну природу. Також на Тернопільщині є п’ята частина всіх пам’яток природи, що є в Україні. Це, насамперед, печери, водоспади і, звичайно ж, Дністровський каньйон. Щодо паломницького туризму, то на Тернопіллі є дві найбільші духовні святині – Почаївська Лавра та Марійський духовний центр «Зарваниця». Щороку ці святині відвідують щонайменше один мільйон прочан. Саме тому, наше завдання – демонструвати та популяризувати культурну та історичну спадщину. Й, відтак, у політиці Тернопільської обласної державної адміністрації розвиток туризму є однією з невід’ємних складових», – акцентував очільник області.