Головна Новини На Тернопільщині працівник обікрав власника ферми на чверть мільйона гривень

На Тернопільщині працівник обікрав власника ферми на чверть мільйона гривень

До п’яти років позбавлення волі засудили жителя одного із сіл Збаразького району за те, що вкрав дороге хутро на 256 тисяч гривень.

Злочин скоєно на звіриній фермі у цьому ж районі. Власник  упродовж п’яти років розводив тут норки та чорнобурі лисиці. Одного зимового дня господар виявив величезну нестачу – щезло 324 одиниці шкіри норки вартістю 700 гривень за штуку та 20 штук шкіри чорнобурої лисиці по 1500 гривень. Збитки потерпілий оцінив у понад чверть мільйона гривень, пише Свобода.

З’ясувалося, що до крадіжки причетний колишній робітник. Він добре знав, як усе тут облаштовано, і де шукати хутро. Запасся мішками і однієї ночі прийшов сюди «на справу». Пошкодивши двері, злодій повиносив стільки, скільки міг донести.

З викраденим чолов’яга подався у Кременець і збув шкіри у крамниці, яка спеціалізується на продажу хутра. Продав дуже дешево.

Згодом, коли у хаті крадія провели обшук і виявили залишки краму, припертий доказами, той слізно виправдовувався, мовляв, потрібні були кошти на лікування колишньої дружини. Й справді, він дав їй 12 тисяч гривень, але значно більші кошти залишив собі й швидко розтратив.

Затриманому інкримінували таємне викрадення чужого майна, вчинене у великих розмірах (що в двісті п’ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину), поєднане з проникненням у приміщення. За таке діяння Кримінальний кодекс передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

У судовій залі потерпілий не пробачив кривднику і просив для нього сувору міру покарання, а також заявив цивільний позов про відшкодування матеріальної шкоди.

Збаразький райсуд визнав чоловіка винним і, зважаючи на обставини, зокрема те, що обвинувачений є людиною з інвалідністю, присудив йому мінімальне покарання – п’ять років позбавлення волі. Йому доведеться компенсувати потерпілому понад 175 тисяч гривень заподіяної шкоди.

 

Ольга КУШНЕРИК