Головна Новини На Тернопільщині помер засновник музею Стецьків Мирон Сагайдак

На Тернопільщині помер засновник музею Стецьків Мирон Сагайдак

23 та 24 червня на Тернопільщині попрощаються із засновником музею Стецьків, що у селі Великий Глибочок Тернопільського району, Мироном Сагайдаком. Про це повідомили на сторінці села у соцмережі.

“Парастас відправлять у п‘ятницю, 23 червня, початок о 20 годині. Похорон – у суботу, об 11 годині”, – йдеться у повідомленні, пише Суспільне.

Депутатка Білецької громади Лілія Лаврів у соцмережі написала, про те, якою людиною був Мирон Сагайдак. За словами жінки, без нього не обходилась жодна важлива подія в окрузі, Мирон Сагайдак обов‘язково приходив зі своїми фотоапаратом та фотокамерою.

“Пролетіли роки, і ми з трепетом переглядаємо його авторські фільми про село, про школу, про наші звичаї та обряди й багато інших, фільми тих часів, коли про особисту відеокамеру й не мріяли. Мирон Сагайдак залишив нам свою безцінну спадщину – кінофільми та світлини, перевівши їх у сучасний цифровий формат. Передав музей, засновником якого став, у комунальну власність обласної ради, вболіваючи за розвиток закладу та належне вшанування постатей Ярослава і Слави Стецьків”, – написала лілія Лаврів.