Головна Новини На Тернопільщині обстежують об’єкти, де будуть розташовані виборчі дільниці

На Тернопільщині обстежують об’єкти, де будуть розташовані виборчі дільниці

На Тернопільщині, з метою запобігання виникненню пожеж та інших надзвичайних подій під час виборів Президента України, рятувальники проводять перевірки стану пожежної та техногенної безпеки на об’єктах, де будуть розташовані виборчі дільниці. Водночас вони проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з членами окружних виборчих комісій та вручають їм пам’ятки з правилами безпеки.

Під час інструктажів вогнеборці наголошують, що відповідальність за протипожежний стан приміщень виборчих дільниць покладається особисто на керівників підприємств, установ та організацій, яким належать приміщення, в яких розташовані виборчі дільниці. В таких приміщеннях, повинно бути не менше двох евакуаційних виходів з дверима, що відчиняються в напрямку вулиці. Сходові клітки, евакуаційні виходи, проходи, коридори, тамбури слід постійно утримувати вільними і нічим не захаращувати. Виборчі дільниці мають бути забезпечені справними первинними засобами пожежогасіння – вогнегасниками, які своєчасно пройшли технічне обслуговування у спеціалізованій організації. Також забороняється зберігати легкозаймисті рідини та користуватись відкритим вогнем. Палити цигарки дозволяється тільки в спеціально відведених місцях. Щоденно після закінчення робочого дня відповідальна за стан пожежної безпеки на об’єкті особа повинна ретельно оглянути всі приміщення і при виявленні порушень протипожежних правил вжити заходи щодо їх усунення.

Довідки, за результатами обстежень, співробітники ДСНС надають головам окружних виборчих комісії та місцевим органам виконавчої влади. Станом на 19 березня такими профілактичними заходами вже охоплено 1173 виборчих дільниці.