Головна Новини На Тернопільщині казарми для військових будуватимуть за натовськими стандартами

На Тернопільщині казарми для військових будуватимуть за натовськими стандартами

На Тернопільщині розпочинається масштабне будівництво житлових комплексів для військовослужбовців Збройних сил України. Зокрема, проектом передбачено зведення в області 7 казарм покращеного планування для 875 військовослужбовців-контрактників: дві казарми у Тернополі, три – у Теребовлі та ще дві – у Чорткові.

У середньому будівництво однієї казарми покращеного планування в області обійдеться державному бюджету майже в 15 млн. гривень, а загалом на реалізацію будівництва на Тернопільщині 7 житлових приміщень буде виділено 104,9 млн. гривень.

Уже проведено тендери через електронну систему закупівель ProZorro, а вся проектно-кошторисна та тендерна документація розміщена на офіційному сайті Міністерства оборони, де можна розглянути розрахунки, схеми тощо.

Як повідомив заступник начальника управління – головний інженер Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління полковник Василь Стеців, у військових містечках Тернополя, Теребовлі та Чорткова генпідрядники приступили до виконання робіт.

– Термін будівництва казарми покращеного планування, згідно з тендерною документацією, не буде перевищувати 210 днів. Таким чином очікуємо, що у першому півріччі 2019 року в новенькі казарми вселяться військовослужбовці-контрактники, – каже полковник Василь Стеців.

За його словами, одна будівля передбачає 2 поверхи на 125 ліжко-місць, загальна площа казарми складатиме 1055 квадратних метрів.

У кімнаті для кожного військовослужбовця передбачено ліжко на металевому каркасі, напівм’який стілець, приліжкову шафу з полицями та шафу для одягу. У казармі покращеного планування житимуть контрактники самі, без сімей.

Згідно з укладеними договорами, будівельні роботи проходитимуть у декілька етапів, де чітко вказано, який обсяг будівництва на конкретну дату має бути виконано. За термінами та якістю наймасштабнішого проекту пильно слідкуватимуть у квартирно-експлуатаційному управлінні. До моніторингу також долучиться команда волонтерів та ветеранів АТО.

Джерело: Тижневик “Номер один”