Головна Новини На Тернопільщині запровадили додатковий контроль за перевезенням деревини

На Тернопільщині запровадили додатковий контроль за перевезенням деревини

Про це поінформував під час апаратної наради заступник начальника – головний інженер обласного управління лісового та мисливського господарства Любомир Ничка.

Зокрема, лісогосподарськими підприємствами нещодавно придбано gps-трекери для вантажних автомобілів, які перевозять деревину з місць заготівлі деревини на нижні склади підприємств. Відтак, це дасть змогу здійснювати контроль за перевезенням деревини з усіх лісосік лісогосподарських підприємств. Разом із тим, додатковим буде і контроль за використанням пально-мастильних матеріалів, що особливо актуально у зв’язку з постійним коливанням цін на світлі нафтопродукти.
Так, gps-трекери уже встановлено в Бережанському лісомисливському (7 вантажних автомобілів), Бучацькому (6), Кременецькому (3), Тернопільському (8) та Чортківському (20) лісових господарствах. Всього ж, станом на 4 березня, обладнано 42 лісовозних автомашини.
Нагадаємо, що лісопродукція з верхніх складів (лісосік) на нижні склади лісогосподарські підприємства перевозиться лише власним транспортом.
Обслуговування програми, яка стежитиме за перевезенням лісопродукції з верхніх на нижні склади підприємств, забезпечуватиме державне підприємство «Лісовий аналітично-інноваційний центр».