Головна Новини На Тернопільщині жителі громади оголосили голодування, бо обурені преміями місцевої влади

На Тернопільщині жителі громади оголосили голодування, бо обурені преміями місцевої влади

Четверо жителів Товстеньської громади оголосили голодування під стінами обласної прокуратури. Приїхали сюди, бо підозрюють посадовців своєї громади у розкраданні державних грошей.

Як розповідає організатор протесту, місцевий житель Володимир Семенюк, ситуація тягнеться уже два роки. Переконує, головний бухгалтер і селищний голова Товстенської селищної ради пограбували державу на мільйон гривень, повідомляє ІНТБ.

Так, згідно з документами селищний голова у 2022 році, наприклад за серпень отримав майже 68 тисяч. Це зарплата плюс премії, надбавки й доплати. Люди вважають, ця сума надто велика, тому подали до суду, але з вироком не погоджуються, тож звернулись і до прокуратури.

Натомість в обласній прокуратурі нам прокоментували, що з активістами питання вирішили.

Як відзначила головна спеціалістка з питань інформаційної політики Тернопільської обласної прокуратури Леся Гурецька, представники Товстеньської громади, які приходили учора до обласної прокуратури, були незадоволені станом досудового розслідування та винесення окремих судових рішень у справі про дії керівних осіб селищної ради при нарахуванні виплат і премій.

“Хочу повідомити, що Бучацька окружна прокуратура ще кілька тижнів тому оскаржила в апеляції це судове рішення, про яке йшла мова. Судовий розгляд призначений на 20 вересня 2023 року. З людьми зустрівся перший заступник керівника обласної прокуратури”, — підкреслила Леся Гурецька.

У свою чергу голова Товстенської громади Іван Проданик звинувачення відкидає та називає брехнею.

А поки люди чекають апеляційного суду 20 вересня, ми телефонуємо до  голови Товстенської громади. Питаємо чи справді посадові особи виписують собі премії.

Люди все ж просять відповідні органи перевірити достовірність слів голови.  І кажуть, залишаються насторожі подій, бо просто стояти осторонь справи – не можуть.