Головна Новини На Тернопільщині готуються до фестивалів “Братина” та “Гремислава”

На Тернопільщині готуються до фестивалів “Братина” та “Гремислава”

Символічно, у День Святої Трійці, відомий міжобласний мистецько-краєзнавчий фестиваль «БРАТИНА» вже вчотирнадцяте відбудеться на Шумщині Тернопільської області.  16-18 червня 2019 гостей заходу чекає три насичених дні із колоритною та цікавою програмою.

Перший день фестивалю обіцяє вразити конкурсом виконавців сучасної української пісні та поезії “Гремислава”. Він має на меті популяризувати кращі зразки пісенної творчості молодих авторів та виконавців, впровадити новітні форми музичного естрадного мистецтва та розвивати неповторний український вокал.

  •   Щоб взяти участь, необхідно попередньо зареєструватися. Анкета-заявка та положення про конкурс ТУТі ТУТ.
  •   Місце проведення: Будинок культури (місто Шумськ Тернопільська область)

Другий день фестивалю – 17 червня у всій красі представить український фольклор та ремесла. А саме традиційний культурний спадок у таких формах його вираження, як відтворення традиційних обрядів, танців, пісень, музики, народних ремесел, ігор та забав через об’єднуючі зустрічі фольклорних колективів, народних майстрів, любителів історичної реконструкції, дослідників і популяризаторів української історії та культури із різних регіонів України.

  • Положення про фестиваль та заявка для участі ТУТ і ТУТ.
  • Місце проведення: урочище «Данилова гора» село Стіжок Шумський район Тернопільська область.

А 18 червня, на третій день фестивалю, у Шумському районному краєзнавчому музеї відбудеться конференція «Археологічні дослідження літописного міста Данилова».

Зазначимо, що засновниками та організаторами фестивалю є Шумська районна державна адміністрація, управління культури Тернопільської обласної державної адміністрації, відділ культури і туризму Шумської районної державної адміністрації.