Головна Новини На Тернопільщині вже готуються до нового опалювального сезону

На Тернопільщині вже готуються до нового опалювального сезону

Підготовку регіонів до нового опалювального сезону обговорили сьогодні під час селекторної наради під керівництвом Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка. Участь у нараді взяв т.в.о. голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак.

«На сьогодні в області готовність об’єктів теплопостачання, водопровідно-каналізаційного господарства, житлового фонду та дорожньо-мостового господарства до роботи в осінньо-зимовий період – 30 %. На впровадження необхідних заходів заплановано використати понад 300 млн. грн. Проведено капітальний ремонт та реконструкцію 9 котелень області із заміною 10 котлів. Також створено запас вугілля на початок опалювального сезону – 15,7 % від запланованого».

За словами Геннадія Зубка, найвищий рівень розрахунків за спожитий газ у 2019 році має Тернопільська область – 124,1%, Черкаська – 122,0% і м. Київ – 120,7%. Найнижчий рівень розрахунків у Дніпропетровській – 50,9%, Харківській – 77,8% та Одеській областях – 84,9%.

«Старт нового опалювального сезону припадає на період формування нової коаліції у Парламенті та нового Уряду. Всі ці політичні баталії не повинні вплинути на вчасний запуск опалювального сезону. А для цього всі повинні вже зараз вести всю необхідну підготовчу роботу, повністю прибравши з неї політику», – зазначив Геннадій Зубко.