Головна Новини На Гусятинщині за продаж сторінок порножурналу жінка отримала 1,5 року обмеження волі

На Гусятинщині за продаж сторінок порножурналу жінка отримала 1,5 року обмеження волі

Серйозні проблеми виникли у жительки Гусятинського району через глянцевий журнал, куплений у Тернополі.

На продажі кількох листків з нього вона заробила 50 грн, а врешті отримала 1,5 року обмеження волі із роком іспитового строку.

Як йдеться у вироку Гусятинського районного суду, журнал порнографічного характеру жінка придбала ще у грудні 2019 року на ринку та зберігала його вдома з метою подальшого збуту. В порушення ст. 1 Закону України «Про захист суспільної моралі», згідно з яким, “порнографія – це вульгарно-натуралістична, цинічна, непристойна фіксація статевих актів, самоцільна, спеціальна демонстрація геніталій, антиетичних сцен статевого характеру, сексуальних збочень, які не відповідають моральним критеріям, ображають честь і гідність людини”, вона збула у Копичинцях невідомому чоловіку частину журналу за ціною 50 гривень, пише сайт Терміново.

Решту сторінок зберігала вдома в одній із кімнат свого будинку. Їх згодом під час обшуку і вилучили правоохоронці.

Йдеться зокрема про чотири аркуші із 18 кольоровими фотоілюстраціями та 5 карикатурними малюнками, 12 з яких містять зображення порнографічного характеру.

У суді обвинувачена свою вину визнала повністю, щиро розкаялась. Розглянувши справу, суд визнав її винною у вчиненні злочину за ч.1 ст. 301 КК “Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів” і призначив 1,5 року обмеження волі. Та на підставі ст. 75 КК звільнив від відбування покарання, призначивши рік іспитового строку.

Також суд сказав стягнути з неї 980 грн витрат, пов’язаних з проведенням судової мистецтвознавчої експертизи Наразі вирок законної сили не набрав.

Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Фото з відкритих джерел в інтернеті