Головна Новини Наказав рубати дерева у “Дністровському каньйоні”: судитимуть лісівника, який завдав збитків на...

Наказав рубати дерева у “Дністровському каньйоні”: судитимуть лісівника, який завдав збитків на 2 млн. грн

На Тернопільщині затримали працівника державного лісогосподарського підприємства, який незаконно наказав вирубувати дерева у національному природному парку “Дністровский каньйон”. Своїми діями він завдав державі збитків на 2 мільйони гривень. Про це повідомила речниця обласної прокуратури Леся Гурецька.

За її словами, обвинувальний акт щодо чоловіка скерувала до суду Чортківська окружна прокуратура, пише Суспільне.

“Як з’ясували слідчі, у лютому 2023 року цей працівник надав вказівки вирубати дерева на території земель, які були під його охороною. Було зрубано 12 та пошкоджено 5 дерев у національному природному парку “Дністровський каньйон. Сума збитків, яких зазнала через це держава — 2 мільйони гривень”, — розповіла речниця обласної прокуратури.

Леся Гурецька каже, працівника державного лісогосподарського підприємства обвинувачують у зловживанні службовим становищем — це 2 частина статті 364 Кримінального кодексу, у незаконному вирубуванні дерев на території природно-заповідного фонду — це 4 частина 246 статті. Також лісівника обвинувачують у пошкодженні об’єктів природно-заповідного фонду — це 1 частина 252 статті. Чоловіка можуть ув’язнити до 7 років.