Головна Новини Назара Мялікгулиєва з Тернопільщини нагороджено орденом “За мужність” посмертно

Назара Мялікгулиєва з Тернопільщини нагороджено орденом “За мужність” посмертно

Президент нагродив загиблого воїна 10-ї гірсько-штурмової бригади Назара МЯЛІКГУЛИЄВА орденом “За мужність” ІІІ ступеня” УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №805/2022.

“Нагородити орденом “За мужність” ІІІ ступеня

МЯЛІКГУЛИЄВА Назара Курбангельдийовича (посмертно) — молодшого сержанта” – йдеться в Указі.

“Закінчивши школу, Назар років вісім працював у лісництві. З перервою на військову службу — у 2008-2010 роках служив за контрактом у ракетній бригаді. Спочатку був механіком-кулеметником, згодом – механіком тактичних ракет. Був призваний за третьою хвилею мобілізації. У складі батальйону зенітник Назар пройшов бої під Кримським, а в 2015-му – в районі Тошківки, Оріхового, Новотошківського”, – пише “АрміяINFORM”.

“Активний, свідомий, відповідальний. Його життєвим кредо було: “Україну кохайте, Батьківщину любіть”. І він до останнього подиху, до останнього стуку серця боровся за свою Україну, яку він бачив вільною, сильною, європейською. Коли почалося повномасштабне російське вторгнення, він ні секунди не вагався – зібрав все своє екіпірування й вирушив захищати свою країну. Назар ні хвилини не сумнівався у нашій перемозі, і ми обов’язково переможемо в пам’ять про нього і всіх наших полеглих Героїв”, – згадує його побратим Степан Барна.