Головна Новини “Моє серце повністю з Україною”: військовий з Великої Британії продав будинок, щоб...

“Моє серце повністю з Україною”: військовий з Великої Британії продав будинок, щоб допомогти ЗСУ

Військовий парамедик з Великої Британії Натан Ковал продав власний будинок, щоб допомогти ЗСУ. Зараз він приїхав до Тернополя. Чоловік служив у спеціальному підрозділі миротворчих сил НАТО в Афганістані, Сирії та Іраку. По завершенні контракту приїхав в Україну та допомагає військовим спорядженням, комплектуючі для зброї, медикаментами, повідомляє Суспільне.

Натан Ковал до Тернополя він приїхав, щоб налагодити зв’язки з місцевими волонтерами та допомагати українським військовим.

“Я приїхав сюди, бо для мене неприйнятно, що будь-яка країна захоплює територію іншої країни, особливо, якщо це сусід. Я знаю історію України, мені відомо, що росіяни сотні років робили з українцями. Я думав, що вони зупиняться, але вони цього не зробили. Для мене очевидно, що Росія буде продовжувати нападати на українців і знищувати українську культуру. Для мене це огидно, тому я тут”.

військовий

Натан Ковал. Фото: Суспільне Тернопіль

Натан Ковал служив у спеціальному військовому підрозділі Британської армії, у складі миротворчих сил НАТО воював у Сирії, Іраку та Афганістані.

миротворці

Військовий підрозділ Британської армії. Фото: Натан Ковал

По завершенні контракту продав власний будинок у Лондоні та поїхав в Україну.

Військовий

Військовий парамедик з Великої Британії Натан Ковал. Фото: Суспільне Тернопіль

“Я працював на Британію і я завжди був патріотом Великої Британії, бо це моя Батьківщина. І я досі патріот Великої Британії, але кожна війна, в якій я брав участь під час британських чи американських місій, особливо в Афганістані, не мала сенсу, на мою думку. Я втратив там своїх друзів, це було складно, ми багато про що шкодуємо. І раптово війна просто закінчилася, всі поїхали, у цьому не було ніякого сенсу. А під час цієї війни я відчуваю, що Бог створив мене саме для цього. Бог дав мені весь той досвід в Афганістані, Сомалі для того, щоб зараз я міг бути корисним для української перемоги. Я запитав дозволу в британської влади приїхати сюди, і перша відповідь мого колишнього роботодавця була — категоричним ні. Але я сказав, що мій контракт закінчився, що я можу поїхати в Україну або без них, або з їхньою підтримкою — це їхнє рішення. І вони обрали допомогти мені”.

Натан Ковал

Військовий Натан Ковал. Фото: Натан Ковал

Чоловік має татуювання тризуба. Він розповідає, його набив у Лондоні після своєї першої поїздки в Україну в червні цього року. Тоді привіз допомогу військовим, які воюють на Донеччині.

“Річ у тому, що я люблю Україну. Я щирий патріот і моє серце повністю з Україною. Моя сім’я походить з міста Ковель в Україні. Мої прадід та прабабуся походять звідти”.

Натан Ковал

Натал Ковал показує татуювання. Фото: Суспільне Тернопіль

Військовий каже, що хоче захищати Україну на передовій. Та поки проходить реабілітацію після поранень, які отримав під час служби в Афганістані. Чоловік зайнявся волонтерством та разом зі своїми друзями у Великої Британії організовує допомогу для України.

“Намагаємося зараз налагодити постачання дронів, а також комплектуючих до зброї. Мене вражає розвиток військових в Україні, розвиток науки і те, як зараз почали використовуватися дрони. На цю мить ми намагаємося усіма можливими способами допомогти Україні і один з них те, що ми вчора отримали надзвичайно великий пакет для прямого фінансування виробництва дронів в Україні”.

волонтери

Військовий з волонтером. Фото: Суспільне Тернопіль

Тернопільський волонтер Андрій Подольський розповідає, разом з Натаном їздять на передову та постачають військовим спорядження, комплектуючі для зброї, медикаменти, які він привозить з Великої Британії.

“Це є тепловізор, який підключається до автомобіля, виводиться екран в середину. Хлопці мають змогу не виходити з автомобіля і дивитися, куди вони їдуть. 5 кілометрів тепловізор цей бачить. Це дуже прекрасна річ. Маємо ще теж тепловізор, але трошки менший, ручний. Є снайперські приціли, ще маємо коліматор”, — говорить Андрій.

Волонтер

Андрій Подольський. Фото: Суспільне Тернопіль

Таку допомогу вже отримали військові, які воюють на Донеччині. Зараз готують допомогу для відправки військовим на Запорізький напрямок.

Військовий Натан Ковал

Натан Ковал. Фото: Суспільне Тернопіль

волонтер і військовий

Андрій і Натан. Фото: Суспільне Тернопіль

волонтерство

Допомога військовим. Фото: Натан Ковал