Головна Новини Можливість залучення Тернопільщини до альянсу «Шовковий шлях» обговорили в Китаї (фото)

Можливість залучення Тернопільщини до альянсу «Шовковий шлях» обговорили в Китаї (фото)

Днями в столиці Китаю – Пекіні відбулося друге засідання членів міжнародної торгової палати «Шовковий шлях». Крім обговорення стратегічно важливих для розвиту бізнесу та економіки питань, вручили також сертифікати новим членам, які ввійшли до цього альянсу, та підписали договір про подальше співробітництво.
Серед гостей заходу були представники з 91 країни світу, які входять до торгового об’єднання та члени уряду Китаю, Азербайжану, Грузії. Від Тернопільської області участь у форумі взяв заступник голови облдержадміністрації Олег Валов.
«Співпраця в такому форматі відкриває нові можливості для Тернопільщини в плані подальшого залучення інвестицій з усіма країнами-членами альянсу, – зазначив Олег Валов. – Водночас, з’являється можливість отримувати технічну допомогу та допомагати бізнесу Тернопільщини представляти свій товар на ринках цього альянсу».
Загалом, як зауважив Олег Валов, уже проведено ряд переговорів з посольством України та представниками Китайської торгової палати про можливість представлення в рамках співробітництва у 2018 році Тернопільської області як члена альянсу «Шовкой шлях».
За минулий рік, до слова, завдяки цій організації було підписано договорів на 1 трильйон доларів.