Головна Новини “Малюк” з Чортківщини отримав отримав високу нагороду від Головнокомандувача ЗСУ

“Малюк” з Чортківщини отримав отримав високу нагороду від Головнокомандувача ЗСУ

Захиснику з Тернопільщини вручили нагрудний знак Головнокомандувача “Золотий хрест”.

Боєць Інженерно-позиційного полку Командування Сил підтримки отримав нагороду за проявлену мужність і успішне виконання завдання під час бою.

Іван з позивним “Малюк” родом із Чортківського району. Останні 8 років чоловік жив та працював за кордоном. Широкомасштабне вторгнення застало чоловіка під час перебування на Батьківщині, і він практично у перші дні мобілізувався до лав ЗСУ, пишуть Тернополяни.

Живучи у Європі Іван й гадки не мав, що невдовзі буде захищати рідну державу від російського агресора. Наразі більше ніж півтора року солдат є водієм-машиністом екскаватора одного із підрозділів інженерно-позиційного полку Командування Сил підтримки Збройних Сил України.

“Побратими по-доброму називають його велетнем або ведмедем, хоча позивний самі дали – “Малюк”. І не дарма. Іван найвищий і найбільший військовий нашої частини. Не простим завданням було одягнути та взути воїна, адже він зростом 2 метри й 6 сантиметрів, а розмір взуття – 50-ий. Чимало спецодягу доводиться шити під замовлення”, – розповіли на Фейсбук-сторінці полку.