Головна Новини Кількість пасажироперевезень на Тернопільщині зменшилася на 70%

Кількість пасажироперевезень на Тернопільщині зменшилася на 70%

Два тижні “червоної” зони, автостопу, пошуків транспорту, щоб дістатись на роботу та повернення квитків у каси Залізничного вокзалу. Як стверджують жителі Тернопільщини, саме так вони виживають в умовах нових обмежень. Проте найбільше на звичайний ритм впливає відсутність приміського транспортного сполучення та залізничного. Отож, знімальна група телеканалу Т1 вирішила дізнатися, як діють міські вокзали.

Для початку заходимо на сайт Укрзалізниці, але придбати квиток із Тернополя в інше місто – взагалі неможливо. У касі залізничного вокзалу пояснюють, на цій станції немає посадки, лише висадка пасажирів.

Касирка АТ “Укрзалізниця” філія “Пасажирська компанія” ВП “Вокзал станції Тернопіль” Оксана Андруньків каже, що здебільшого люди купують з інших станцій по маршруту в напрямку прямування поїзда – з Хмельницького, з Підволочиська чи зі Львова.

Загалом на вокзалі порожньо, працює лише одна залізнична каса, замість трьох, які діяли до карантину. Сюди люди приходять, аби здавати квитки або дізнатись, на якій станції вони можуть сісти у потяг в потрібному напрямку. Люди обурені, без транспортного сполучення – складно, адже не кожен має автомобіль.

А що відбувається на автостанціях? Щоб дізнатися про ситуацію, спочатку наша знімальна група пішла на Центральний міський автовокзал. Традиційно, при вході – температурний скринінг. Тут також не надто людно і не дарма, адже, як зазначила начальниця відділу пасажирських перевезень ТОВ “Тернопільавтотранс” Анна Юрковська, не всі автобуси вийшли на рейси. Не працює, до прикладу, Збаразький та Микулинецький автопарки і Тернопільський район. Додає, оскільки значна частина населення району працює саме в Тернополі, то районна адміністрація видала спеціальні дозволи і перевізники відправляються зі стихійних зупинок.

Жінка зазначає, водії лише виконують вказівки компанії перевізника. А ті, в свою чергу, не наважуються відновлювати рух, оскільки їх штрафує поліція.

Така ж ситуація на Приміській автостанції №2. Як зазначив начальник Олег Швайкевич, кількість пасажироперевезень за вересень, в порівнянні з минулим місяцем, зменшилась на 70%. Пан Олег каже, що приміські перевезення в межах Тернопільського району практично не виконуються з території автостанції.

Скільки триватимуть транспортні обмеження для “червоних” зон поки невідомо. Але Тернопільщина й надалі відноситиметься до території з суворими обмеженнями – наразі до 27 вересня.