Головна Новини Картину Івана Марчука продали за рекордну суму

Картину Івана Марчука продали за рекордну суму

“Золоту ніч” Івана Марчука продали за рекордну для художника суму. Під час аукціону класичного і сучасного мистецтва за картину змагалося одразу сім колекціонерів.

Як передає видання “Новое время”, одним з найбільш бажаним лотів Аукціону дому “Золотое сечение” стала картина “Золота ніч”. Ця робота Івана Марчука була написана у 1981 році, повідомляє Суспільне.

Стартова ціна цього унікального лота складала 30 тисяч доларів, але після запеклих торгів вона пішла з молотка за 96, 8 тисяч доларів.

На сьогодні це найвища вартість картини українського художника, яку цінителі мистецтва будь-коли пропонували на відкритих торгах.

Всього на аукціоні, який відбувся у перших числах червня, продали 27 робіт українських художників з 57 запропонованих лотів.

Серед інших вагомих продажів столичного аукціону – унікальна двостороння робота Йосипа Бокшая “Збір капусти” (1941) і “Скалка” (1942), яку купили за 36,3 тисячі доларів, тоді як стартова ціна складала 25 тисяч доларів. Рідкісний масштабний шедевр Адальберта Ерделі придбали за 46,2 тисячі доларів при старті в 30 тисяч доларів.