Головна Новини Збаразька міська рада нічого не робить

Збаразька міська рада нічого не робить

За результатами дослідження, розпорядженням адміністративної колегії Тернопільського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 7 липня 2016 року № 25-рп/к розпочато розгляд справи у зв’язку з наявністю в діях Збаразької місь- кої ради ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

За результатами дослідження, розпорядженням адміністративної колегії Тернопільського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 7 липня 2016 року № 25-рп/к розпочато розгляд справи у зв’язку з наявністю в діях Збаразької місь- кої ради ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції.Збаразькою міською радою також повідомлено, що «конкурсу по визначенню виконав- ця послуг з вивезення ТПВ не проводилося» (лист від 03.06.2016 №03-504/2.6).

Таким чином, МКП по благоустрою «Добробут» отримало переваги в конкуренції не завдяки власним досягненням, а внаслідок бездіяльності міської ради, яка полягає у не визна- ченні на конкурсних засадах виконавця послуг з вивезення ТПВ на певній території населе- ного пункту. Такі дії Збаразької міської ради ставлять зазначеного суб’єкта господарювання у привілейоване становище стосовно конкурентів, які за рахунок пропонування кращих умов можуть за результатами конкурсу отримати право на надання послуг з вивезення ТПВ. Наведене свідчить, про бездіяльність Збаразької міської ради, яка полягає у не вико- нанні вимог законодавства, яке регулює питання визначення виконавця послуг з вивезення ТПВ, зокрема, не проведенні конкурсу на надання послуг з вивезення ТПВ та, як наслідок, не визначення на конкурсних засадах виконавця послуг з вивезення ТПВ на певній території населеного пункту. Така бездіяльності Збаразької міської ради може призвести до недопущення конкуре- нції на ринку послуг із вивезення твердих побутових відходів в м. Збараж. В ході розгляду справи Збаразька міська рада (лист від 22.07.2016 №03-664/2.6) по- відомила, що «Збаразькою міською радою ще до 2011 року визначено виконавцем послуг із вивезення та складування твердих побутових відходів по м. Збараж — МКП по благоустрою «Добробут».

Визнати бездіяльність Збаразької міської ради, яка полягає у не визначенні на конкурсних засадах юридичних осіб, які бу- дуть здійснювати у межах певної території вивезення ТПВ, порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченим пунктом 3 статті 50 та частиною першою статті 15 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді бездіяльності ор- ганів місцевого самоврядування, що може призвести до недопущення конкуренції. Та зобов’язати Збаразьку міську раду в двомісячний термін з дня одержання рішення припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції шляхом визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів на території міста Збаража з до- триманням вимог чинних нормативно-правових актів.