Головна Новини За матеріалами СБУ судитимуть зрадника, який добровільно вступив до лав карального органу...

За матеріалами СБУ судитимуть зрадника, який добровільно вступив до лав карального органу рф у окупованій частині Запоріжжя

Слідчі тернопільського управління СБУ зібрали беззаперечні докази вини чергового зрадника, який добровільно погодився на співпрацю з ворогом та працевлаштувався у незаконному правоохоронному органі окупантів – так званому «якимівському відділенні поліції управління внутрішніх справ у місті Мелітополь та Мелітопольському районі ГУ МВС росії у Запорізькій області».

“Слідством встановлено, що 31-річний житель Мелітопольського району у серпні минулого року вирішив послужити окупантам та за власним бажанням приєднався до органів окупаційної адміністрації Запорізької області.

Зрадник обійняв посаду «оперуповноваженого» у каральному органі окупантів, який придушує опір і залякує мирних мешканців тимчасово окупованих територій Запоріжжя.

Він особисто розшукував патріотично налаштованих жителів Якимівки, які прагнуть звільнення окупованих територій Запорізької області, а також обмежував пересування мирних громадян селищем та здійснював огляд їхніх транспортних засобів.

СБУ завершила слідство і направила до суду обвинувальний акт із доказами вини колаборанта. За порушення ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Наразі зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території, однак правоохоронцями здійснюються комплексні заходи для його притягнення до фактичної відповідальності.

Викриття та документування протиправної діяльності колаборанта здійснювали співробітники Управління СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури” – повідомив речник СБУ в Тернопільській області Петро Королюк.