Головна Новини За матеріалами СБУ до 15 років тюрми засуджено заступника начальника штабу танкового...

За матеріалами СБУ до 15 років тюрми засуджено заступника начальника штабу танкового батальйону «ЛНР»

“Завдяки доказовій базі Служби безпеки засуджено одного із керівників терористичної групи «6-ий окремий мотострілецький козачий полк ім. Матвія Платова».

Під його керівництвом бойовики терористичної організації «ЛНР» упродовж 2015-2021 років чинили активний збройний опір українським військовим на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

На підставі зібраних слідчими Тернопільського управління СБУ доказів суд призначив йому покарання у вигляді 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. Оскільки злочинець переховується на тимчасово не підконтрольній українській владі території, початок терміну відбування покарання буде відраховуватися з дня його затримання.

За даними слідства, зловмисником є житель Кадіївки Чайка Олександр Вікторович, який у січні 2015 року добровільно приєднався до терористичної організації «ЛНР».

Свою злочинну «кар’єру» він розпочав як командир танка, однак вже у листопаді 2015 року його призначили заступником начальника штабу управління танкового батальйону.

На цій «посаді» бойовик організовував збройний опір «полку ім. М. Платова» українським військовим, а також проводив військові навчання учасників терористичної організації «ЛНР» на тимчасово окупованій території Луганської області.

За матеріалами СБУ Тернопільський міськрайонний суд визнав ватажка терористів винним за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації)” – повідомив речник СБУ в Тернопільській області Петро Королюк.

Злочинця оголошено у розшук. Також тривають комплексні заходи для його притягнення до фактичної відповідальності за злочини проти нашої держави.

Викриття та документування злочинців ватажка терористів проводили співробітники СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.