Головна Новини Засудили колаборантку з лнр доказову базу на яку збирало Тернопільське управління СБУ

Засудили колаборантку з лнр доказову базу на яку збирало Тернопільське управління СБУ

На основі доказової бази, зібраної слідчими Управління СБ України в Тернопільській області, засуджено чергову колаборантку, яка добровільно погодилася на співпрацю з ворогом та очолила один із підрозділів так званого «державного митного комітету лнр» – незаконного правоохоронного органу окупантів.

Слідством встановлено, що 47-річна луганчанка після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну обійняла посаду «начальника митного поста», який розташований у селищі Мілове, поруч кордону із ростовською областю рф.

Окупанти доручили жінці виконувати організаційно-розпорядчі функції та забезпечувати надходження «митних платежів» для їхніх потреб.

На підставі зібраних доказів суд визнав зрадницю винною у порушенні ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Їй призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 15 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах та в органах державної влади на такий же строк.

Оскільки колаборантка переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території Луганщини, її оголошено у розшук та застосовано спеціальну процедуру заочного засудження. Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дати затримання зрадниці.

Досудове розслідування проводили співробітники СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.