Головна Новини Завдяки СБУ до 15 років тюрми засуджено бойовика «днр», який захоплював населені...

Завдяки СБУ до 15 років тюрми засуджено бойовика «днр», який захоплював населені пункти Херсонщини

На основі доказової бази, зібраної Службою безпеки, засуджено ще одного зрадника, який добровільно перейшов на бік ворога та в складі збройних формувань «днр» окупував населені пункти Херсонщини.

Під час досудового розслідування встановлено, що у березні минулого року 18-річний житель тимчасово окупованого Донецька добровільно вступив до лав незаконного воєнізованого формування – «113 стрілецький полк мобілізаційного резерву днр», та обійняв посаду «командира гранатомету».

В складі підрозділів російських окупаційних військ він підтримував ворожий режим на тимчасово окупованих територіях Херсонщини та брав участь у захопленні українських населених пунктів.

Зокрема, задокументовано, що зрадник ніс бойові чергування на вогневих позиціях ворога поблизу с. Широка Балка, а також особисто вів бойові дії проти військовослужбовців Збройних Сил України.

На підставі зібраних доказів суд визнав бойовика винним за двома статтями кримінального кодексу України:

• ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);

• ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

За скоєні злочини суд обрав йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з позбавлення права займати посади на 14 років.

Оскільки злочинець намагається уникнути покарання, переховуючись від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території, його оголошено у розшук. Також правоохоронцями проводяться комплексні заходи для притягнення зрадника до фактичної відповідальності.

Викриття та документування протиправної діяльності бойовика здійснювали співробітники СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.