Головна Новини Житель Кременеччиним намагався переправити контрабандою 197 скіфських наконечників до стріл

Житель Кременеччиним намагався переправити контрабандою 197 скіфських наконечників до стріл

Лановецький районний суд Тернопільської області, за публічного обвинувачення прокурорів Тернопільської обласної прокуратури, виніс вирок жителю Кременецького району, обвинуваченому у закінченому замаху на контрабанду культурних цінностей, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 201 КК України).

Прокурори довели у суді, що чоловік під виглядом документів незаконно відправив до Республіки Польща для продажу колекцію із 197 наконечників до скіфських стріл VII ст. – III ст. до н.е. Жителя Кременеччини визнано винним в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні й призначено йому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років з конфіскацією майна.

Враховуючи щире каяття обвинуваченого та сприяння у розслідуванні злочину, суд, згідно із ст. 75 КК України звільнив його від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки. Також уже засуджено і його спільника.

За вироком суду, культурні цінності, які є колекцією археологічних предметів VII ст.- III ст. до н.е. конфісковано у власність держави.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури