Головна Новини Жителька Бережанщини заплатила шахраям 180 тис. грн за можливість працювати за кордоном

Жителька Бережанщини заплатила шахраям 180 тис. грн за можливість працювати за кордоном

Зловмисники шляхом обману викрадають гроші у довірливих громадян, котрі шукають роботу закордоном. Так звані посередники пропонують допомогу у виготовлені відповідних документів для виїзду в Європу чи США, а отримавши гроші – зникають.

Поповнила список жертв «закордонної» афери мешканка Бережанщини, оплативши чималі кошти за оформлення візи та робочих документів. Оголошення жінка знайшла в соціальній мережі. Посередник запевнив, що документи будуть готові за декілька днів, але необхідно оплатити усі витрати пов’язані з працевлаштуванням. За послуги потерпіла перевела на  банківську картку 180 тисяч гривень. На цьому “допомога” завершилася: номер мобільного зловмисника перестав відповідати, оголошення зникло.

Поліцейські наголошують: для того, щоб отримати якісний сервіс і справжню хорошу роботу, потрібно вибрати для співпраці надійну компанію. Є кілька факторів, на які слід звернути увагу : фірма має бути зареєстрована та мати офіс і сайт,  а не оголошення в соцмережах чи месенджерах. Як тільки ви звернулися в компанію, вимагайте у менеджера номер наказу про видачу ліцензії про посередництво у працевлаштуванні за кордоном. Такий документ видається офіційними державними установами.

Між агенцією та клієнтом має обов’язково бути укладений договір про надання послуг. Офіційний рахунок – важливий фактор, бо тільки ліцензовані посередники можуть приймати оплату таким чином. Якщо вам пропонують виплатити гроші на руки або перерахувати на картку – найімовірніше  це робота шахраїв.

Будьте обачними, ретельно перевіряйте інформацію, не дайте себе ошукати!