Головна Новини До Тернополя прибув евакуаційний потяг з переселенцями

До Тернополя прибув евакуаційний потяг з переселенцями

До Тернополя прибув евакуаційний потяг з переселенцями, яким потрібна медична допомога. Людей привезли зі східних областей України. Це пацієнти лікарень, які розташовані близько до лінії фронту. Про це розповіла заступниця координатора проєкту “Медичний евакуаційний потяг” міжнародної організації “Лікарі без кордонів” Альбіна Жаркова, повідомляє Суспільне.

За її словами, через війну медзаклади не можуть надати належну допомогу, тому пацієнтів евакуйовують.

До Тернополя прибув медичний евакуаційний потяг

Альбіна Жаркова, заступниця координатора проєкту “Медичний евакуаційний потяг”. Фото: Тернопільська ОВА

“До вас ми привозимо найчастіше переселенців з медичними потребами. Це пацієнти, які захворіли та отримали травми в Донецькій області. Вони потребують тривалого лікування, але не можуть бути забезпечені цим лікуванням у своїх лікарнях у Кураховому, Краматорську, Покровську, Дружківці, тобто, за 20 кілометрів від лінії фронту”, – говорить Альбіна Жаркова.

До Тернополя прибув медичний евакуаційний потяг

Евакуація переселенців. Фото: Тернопільська ОВА

Евакуаційний потяг, яким привезли людей, обладнаний всім необхідним, каже Жаркова.

“У нас є медичні вагони, обладнані під лікарські стаціонари. Є вагон реанімаційний, в ньому розміщено п’ять ліжок. Вони обладнані моніторами, апаратами ШВЛ та іншим діагностичним і підтримуючим обладнанням, яке потрібне для забезпечення потреб таких пацієнтів”.

До Тернополя прибув медичний евакуаційний потяг

Людей допомагають доправити до медзакладів. Фото: Тернопільська ОВА

Винести людей з потяга “Лікарям без кордонів” допомогли медики загону швидкого реагування Червоного Хреста, залізничники та рятувальники. Далі машинами швидкої допомоги пацієнтів доправили до лікарень Тернопільщини, каже заступник директорки обласного департаменту охорони здоров’я Вадим Кравчук.

За його словами, з 25 травня минулого року на Тернопільщину прибуло понад 20 медичних евакуаційних поїздів.

До Тернополя прибув медичний евакуаційний потяг

Вадим Кравчук, заступник директорки обласного департаменту охорони здоров’я. Фото: Тернопільська ОВА

“За весь період прийняли 203 людини. “Лікарі без кордонів” складають список пацієнтів, тобто, за два дні до прибуття ми вже знаємо, яка кількість прибуде і яка в кожного патологія. Аналізуємо цей список і розподіляємо по наших лікувальних закладах в залежності від патології, яка діагностована у пацієнтів”, – говорить Вадим Кравчук.

Чоловік каже, найчастіше прибувають пацієнти з серцево-судинними, онкологічними, ендокринними захворюваннями, пораненнями й травмами.