Головна Новини До Тернополя на вихідних приїде п’ятнадцять топових шеф-кухарів країни

До Тернополя на вихідних приїде п’ятнадцять топових шеф-кухарів країни

Уже найближчими вихідними 7-8 липня до Тернополя приїдуть кращі шеф-кухарі України та Білорусі. Усі вони стануть суддями Кулінарного Кубку Західної України,  який відбудеться на літній сцені у парку імені Тараса Шевченка. Вхід на змагання є вільним для усіх бажаючих.

Як розповідають організатори, Кулінарний Кубок Західної України у Тернополі відбудеться вперше. На участь у ньому зголосилося вже понад 60 кухарів з різних міст України – від Харкова, Одеси, Києва до Луцька, Львова, Чернівців, Херсону тощо.

Змагатимуться кухарі у п’яти номінаціях: холодна та гаряча закуска, салат, перша та основна страва. Найцікавіше, що готуватимуть учасники лише рибні страви, адже Кубок проводиться під час тематичного фестивалю «Коропфест», який й пройде у ці дати  у парку Шевченка.

Оцінюватимуть кулінарні вміння учасників будуть кращі шеф-кухарі з усієї України та навіть Білорусі. З Білорусі, до слова, буде шеф-кухар, який працював в Управління справами Президента Республіки Білорусь, сертифікований суддя WACS Павел Маковка.

До речі, судді особисто проведуть кулінарних майстер-класів, на яких можуть побувати усі бажаючі. Список майстер-класів з графіком проведення можна знайти на офіційній сторінці Кулінарного Кубку у Facebook https://www.facebook.com/kkzut aбо Insta west_cup

Отож, до Тернополя приїдуть:

  • Павел Маковка– працював шеф-кухарем в Управлінні справами Президента Республіки Білорусь. Сертифікований суддя WACS. Суддя міжнародної категорії за стандартами worldskills. Керуючий ресторанами заміського комплексу «Плисса»
  • Ігор Брагін– Президент Асоціації шеф-кухарів України, власник звання «Золотий шеф-кухар України» і ордену першого ступеня за розвиток кулінарного мистецтва, член Федерації шеф-кухарів Італії, почесний член Гільдії кухарів та шеф-поварів Білорусі і Асоціації шеф-кухарів Казахстану, засновник Кулінарної Академії.
  • Сергій Солдаткін– шеф-кухар гастро-ресторану Баржа, учасник асоціації шеф-кухарів Chef-group, член Західної асоціації шеф-кухарів та Житомирської асоціації кухарів
  • Сергій Совенко  – член правління Асоціації кулінарів «Західна шеф-група» Україна, засновник та член правління Українського кулінарного союзу та бренд шеф-кухар асоціації кулінарів «Західна шеф-група».
  • Олександр Шостак– бренд-шеф проекту “Херсон Вінтажна кухня”, голова Херсонської філії Асоціації шеф-кухарів Півдня України, шеф-кухар ресторану «Basta Pasta». Організатор фестивалю Spring Fest, Херсонського Кубку Кухарів
  • Марія Якимович– Акредитований кухар вищої категорії Кулінарної Академії Шеф-кухарів України. Почесний член Київської Асоціації Шеф-кухарів України. Досвід здобувала працюючи в Києві та в регіонах України. На даний момент працює над власним проектом ресторану сімейного типу.
  • Віктор Тітов– Бренд-шеф мережі ресторанів G-group. Засновник Ukrainian South Chef Association і Кубку України з Кулінарії.
    Анатолій Добровольський  – Акредитований повар вищої категорії Асоціації шеф-поварів України, викладач в Кулінарній академії. З 2014 року – шеф-кухар кухні м’ясного ресторану «Forest» у Черкасах.
  • Віталій Гуралевич – організатор Кулінарного Кубку Західної України, бренд-шеф ресторанів української, італійської, грузинської та японської кухні.
  • В’ячеслав Совенко-шеф-повар, Почесний президент Асоціації «Західна група шеф-поварів», Міжнародний суддя WACS
  • Олексій Латкін– Засновник Кулінарної Академії Al.Cuisine, Першої Української Асоціації Шеф-кухарів, Першої Української Асоціації Барменів і Бариста. Куратор проекту «13 шефів» в місті Харків, засновник Кубка України з кулінарії «Східний регіон»
  • Стелла Клименко– шеф-кухар, спеціаліст зі страв Азії. Створила першу дитячу кулінарну школу у Севастополі. В Китаї брала участь у відкритті ресторану слов’янської кухні. Сьогодні вона є креативним шефом в Valeriy Sozanovskiy і готується до відкриття декількох нових ресторанів у Києві.
  • Дана Жмур-Клименко – президент жіночої асоціації шеф-кухарів та рестораторів “Lady Chef&”. Ресторатор. Бренд шеф першої і єдиної у Львові професійної кухні на колесах.
  • Олексій Повторейко– Віце-президент Асоціації шеф-кухарів України, Акредитований викладач Кулінарної академії Асоціації шеф-кухарів України, нагороджений почесною відзнакою «Chef Expert» і знаком професійної пошани ІІІ ступені.
  • Сергій Байсаревич -Шеф-кухар ресторану “Sparks” (Київ)- напрямок – italian fusion cuisine. Бренд-шеф ресторану “Barvy” (Київ) – кращий ресторан української кухні 2017.  Входить до переліку кращих шеф-кухарів України. Практик та популяризатор напрямку Foodpairing в Україні. Почесний член Асоціації шеф-кухарів України.