Головна Новини Для демобілізованих військових із Тернопільщини відкриють два спеціалізованих відділення

Для демобілізованих військових із Тернопільщини відкриють два спеціалізованих відділення

DSCN332918 березня в Україні розпочалася демобілізація військових. Вони вже повертаються на Тернопільщину.
“Військові, які перебували в зоні АТО потребуть реабілітації, в першу чергу психологічної, фізичної і звичайно лікування” – каже Володимир Катинський.
На Тернопільщині визначено ряд лікувальних закладів які будуть приймати на стаціонарне та амбулаторне лікування військових які демобілізовані та прибули із зони АТО. Зокрема, це Університетська лікарня, обласна психо-неврологічна лікарня, три міських лікарні та шістнадцять районних лікарень.
В Микулинецькій та Більче-Золотецькій лікарні військові будуть проходити фізичну реабілітацію. В Більче-Золотому для потреб військових відкриють окреме реабілітаційне відділення на 50 ліжок.
Також, повністю для реабілітації військових які служили в зоні АТО буде надано можливості Заліщицького госпіталю для військових.
“Університетській лікарні для реабілітації військових виділили 1 мільйон гривень. На заходи реабілітації в області планують виділити 4,8 мільйона гривень як Обласну програму реабілітації воїнів АТО, яку мають прийняти на найближчій сесії Тернопільськоі обласноі ради” – каже Володимир Курило.

Стеном на 19 березня 222 учасники АТО звернулися до медичних закладів з питаннями реабілітації та 28 військових пройшли реабілітацію в медичних закладах області.