Головна Новини Депутата хабарника не хочуть позбавити мандата

Депутата хабарника не хочуть позбавити мандата

Депутат міської ради Роман Ляхович звернувся до колег із проханням задовільнити його заяву про припинення депутатських повноважень, посилаючись на поганий стан здоров’я. Звернення це оприлюднили на черговій сесії міської ради 28 липня. Щоб його розглянути необхідно було включити звернення до порядку денного, але депутати не підтримали таку пропозицію. Винесену пропозицію підтримали тільки 17 депутатів.

Після такого голосування Петро Ландяк і Володимир Стаюра зазначили, що людина не хоче більше бути депутатом і що якщо він вирішив, що не хоче бути депутатом, то не треба цьому перешкоджати.

«Прошу підтримати звернення Ляховича, – звернувся до колег також депутат Володимир Бліхар. – Я мав з ним зустріч, не дивлячись на минулі моменти нашої діяльності, і маю виписку з історії його хвороби. Як лікар за фахом зрозумів, що у нього надто складний стан здоров’я. Прошу його зрозуміти і дати можливість працювати тому, що сьогоднішня ситуація з його діяльністю депутата загрожує і його кар’єрній діяльності. Прошу підтримати звернення і дати людині можливість нормально лікуватися і працювати.».

Та після повторного голосування результат виявився аналогічним – 17 «за». Причому голосувало тільки 23 депутатів, а в залі на той момент були присутні більше 30.

Нагадаємо, що у лютому 2016 року правоохоронці затримали Романа Ляховича під час отримання хабаря у розмірі тисяча доларів. За два місяці після цього його виключили зі складу фракції «Народний контроль». До речі, з лютого минулого року Роман Ляхович не був ні на одній сесії міської ради.