Головна Новини Голова Укравтодору та народні депутати проінспектували ремонт дороги на Тернопільщині (відео)

Голова Укравтодору та народні депутати проінспектували ремонт дороги на Тернопільщині (відео)

Ось так виглядає президентська програма #Великебудівництво на черговому відрізку автошляху М19. З перших вуст про роботи – від голови Укравтодору Alexander Kubrakov. Ця траса іде через усю область – від Кременця до Заліщик, через Тернопіль, Теребовлю, Чортків. Сподіваюсь багато українців відкриють для себе туристичну Тернопільщину і будуть мандрувати Україною якісними дорогами!

Поспілкувались із працівниками на цьому відрізку. Заробітня плата в середньому 20 тис гривень, усі – місцеві з області (це до міфів, що будуть іноземці працювати), роботи багато, вихідних мало, але якщо минулого року просиділи без роботи, то кажуть краще так)

А тепер детальніше про роботи на цей рік.

В цьому році спрямуємо 3,9 млрд на оновлення 162 км доріг державного значення області. 1,1 млрд грн вже забезпечені Дорожнім фондом та коштами, залученими під держгарантії, ще 2,8 млрд будуть спрямовані з додаткового бюджетного фінансування (35 млрд грн зі Спецфонду COVID-19, законопроєкт 3509). Ще 74,7 км буде відновлено доріг місцевого значення. Всього – буде відновлено 237 км доріг загального користування. А тепер для порівняння, що було у попередні роки. 2019 – лише 18 (!!!) км, 2018 – 96 км, 2017 – 84 км, 2016 -27 км, 2015 – 0.

Що ремонтуємо:

146 км дороги М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече у межах області. Роботи ведуться на Північ та на Південь від Тернополя. До кордону з Рівненською областю ремонт буде завершено в середині липня. В тому числі – буде повністю відремонтовано 10 км обходу Кременця.

На цьому тижні стартували роботи на третій ділянці дороги. За тиждень підрядник відфрезерував та влаштував основу на 3 км ділянки. На днях буде оголошений тендер на наступні ділянки – на південь від Тернополя – до Чорткова і Заліщик.

Тож, в 2020 область має побачити повністю оновлену М-19.

  • 5,5 км у місті Ланівці, Р-43/ М-19/-Ланівці-/Н-02/ підрядник завершує укладати верхній шар покриття.
  • 10,1 км будуть ремонтуватися на дорозі Р-39 Броди – Тернопіль.
  •  Капітальний ремонт чекає на міст через ріку Серет на дорозі Н-18 Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль. Тривають закупівлі.