Головна Новини У Тернополі відбулася атмосферна зустріч з Надійкою Гербіш та її маленькими шанувальниками

У Тернополі відбулася атмосферна зустріч з Надійкою Гербіш та її маленькими шанувальниками

Затишний куточок з кріслом-гойдалкою, «одягненим» в пухнастий плед, мерехтіння крихітки-ліхтарика, витончені сніжинки-витинанки, книги та цукерки (про всяк випадок). У літературній цукерні, на яку в цей день перетворилась читальна зала Тернопільської обласної бібліотеки для дітей, ніде голці впасти – схвильована дітвора ділиться мріями про подарунки від Миколая і тамує подих в очікуванні такої бажаної гості. Минає хвилька, друга і на порозі з’являється рум’яна та усміхнена Надійка Гербіш. Минає ще кілька миттєвостей і вона вже відповідає на мільйон запитань від своїх юних шанувальників. А це, повірте, був справжнісінький дощ із краплинами-запитаннями на кшталт: «яку книгу ви написали першою?», «а скільки часу потрібно, щоб створити книгу?», «де треба навчатись, щоб писати так само гарно, як ви?», «чи допомагає вам ваша донечка?», «хто ви по знаку зодіаку?» і ще дуже-дуже багато інших.

Аби дати можливість гості хоч трохи перепочити, ведуча заходу Галина Стецій звернула увагу дітвори на виставку, на якій були представлені книги Надійки Гербіш, а також розповіла про її найважливіші творчі досягнення, зокрема, про те, що у 2017 році літераторка була удостоєна Обласної премії  в галузі культури у номінації «Твір для дітей та юнацтва» ім. Іванни Блажкевич за книгу «Мене звати Мар’ям».

Ну і, звичайно ж, не обійшлось без «теплих» читань від Надійки Гербіш. Чому теплих? А тому, що говорить вона м’яко, ніжно, солодко – мовби загортає кожне слово в гладеньку обкладинку якогось пудрового, чи зефірного кольору.

Як і все гарне, захід непомітно швидко добіг свого кінця, а завершився він дружніми обіймами і яскравою фотосесією на тлі різдвяних декорацій, створених дбайливими руками бібліотекарів. Безмежно дякуємо пані Надійці та її маленьким шанувальникам за цю передріздвяну надихаючу зустріч. Нехай прийдешні свята подарують вам ще більше див та неймовірних пригод – книжкових і реальних.

Уляна Пилипчук,

завідувач редакційно-видавничого сектору Тернопільської обласної бібліотеки для дітей.