Головна Новини Віражі, ностальжі та міражі льотного полку в Чорткові (відео)

Віражі, ностальжі та міражі льотного полку в Чорткові (відео)

Відео тривалістю близько трьох хвилин днями почало все настійніше поширюватися в Інтернеті, хоча йому від роду, виявляється, вже сім років. І воно назбирало в YouTube понад 26 тисяч переглядів. Тепер, мабуть, ще й додасться – адже там відтворено будні авіаційного полку в Чорткові, зокрема день 11 квітня 1995 року.

І сам перегляд, і легка й водночас імпульсивна мелодія за кадром будять в серці незгладимий щем за Чортковом минулих років. Тим Чортковом, що з часом втратив статус льотного містечка. Тим, чиє небо тепер будить хіба що гомін весняного грому та мережить тануче золото слідів перельоту бортів цивільних авіаліній.

Журналісти Чортків. City мали намір сконтактувати для деталізації відзнятого з автором відео, ім`я якого – Василь Хмелевський. Під цим іменем в YouTube не те що десятки – сотні відео з присвятою військовій авіації. Ймовірно, це і є відомий авіаційний експерт,кінодокументаліст. Наразі нам не пощастило.

Та сподіваємось, пропоноване відео спонукає багатьох до ностальгійних споминів – хтось упізнає себе, хтось – друзів чи знайомих. Бо ж недарма в коментарях під відео в YouTube – щемкі згадки тих, хто служив у льотному полку в Чорткові, чиї батьки служили тут і кого пов`язують з нашим містом роки дитинства.

Нагадаємо, Як Анатолій Гриценко допоміг розграбувати і знищити аеродром у Чорткові