Головна Новини Відомо скільки оплачуватимуть за харчування в дитячих садочках тернопільські батьки, а скільки...

Відомо скільки оплачуватимуть за харчування в дитячих садочках тернопільські батьки, а скільки жителі довколишніх сіл

З метою забезпечення дітей дошкільного віку повноцінним збалансованим харчуванням, на черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про порядок нарахування батьківської плати та плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти Тернополя. Відповідно до цього рішення, 40 % коштів на харчування дошкільнят з Тернополя виділятимуть з міського бюджету, а батьки сплачуватимуть лише 60% вартості.

З початку квітня такі пільгові умови поширюватимуться і на дітей, які виховуються у закладах дошкільної освіти Тернополя, але проживають за межами міста, проте лише за наявності відповідної угоди про здійснення міжбюджетних трансфертів між Тернопільською міською радою та об’єднаною територіальною громадою чи органом місцевого самоврядування.

«На сьогоднішній день ми маємо підписану угоду з Байковецькою об’єднаною громадою та отримали відповідь про підписання трансферту від Залозецької громади, згідно з чим вартість батьківської плати на одну дитину, що зареєстрована та проживає у межах цих громад, але виховується у дитячих садках Тернополя, складатиме 1215 гривень на місяць, включно із вартістю харчування, – зазначає начальник управління освіти і науки Ольга Похиляк. – Така ж сума передбачена і для дітей, які зареєстровані у м. Тернополі».

Також рішенням виконавчого комітету передбачені пільги у розмірі 50% від вартості плати за харчування дітей для батьків, у сім’ях яких троє і більше дітей до 18 років (до 23 років, якщо дитина навчається за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах).

Виконавчий комітет вирішив звільнити від плати за харчування:

  • дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім’ях;
  • дітей – інвалідів;
  • дітей з сімей, в яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал з урахуванням індексу зростання цін не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встановлюється Законом України «Про Державний бюджет на 2017 рік» для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у державних і комунальних навчальних закладах;
  • дітей, із сімей, що отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;
  • дітей працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків;
  • дітей, які потребують корекції фізичного або розумового розвитку у дошкільних навчальних закладах (групах) спеціального призначення (ДНЗ № 2 – 2 сурдогрупи, 2 групи ЗНМ – ЗПР, ДНЗ № 8 – 2 групи, ДНЗ № 34- 1 група для дітей з вадами інтелекту, НВК № 28 -1 група – порушення зору(сліпі) / ЗПР);
  • дітей санаторних груп з малими та затухаючими формами туберкульозу.
  • дітей, батьки яких загинули під час участі в АТО;
  • дітей, батьки яких отримали інвалідність під час участі в АТО;
  • дітей, батьки яких є учасниками бойових дій на території проведення АТО, учасниками війни на території проведення АТО відповідно до висновків соціальних служб.
  • Джерело: rada.te.ua