Головна Новини «Ворскла» – «Діла»: важливий матч для полтавчан у Лізі конференцій

«Ворскла» – «Діла»: важливий матч для полтавчан у Лізі конференцій

Футбольний стадіон «Tychy City Stadium» у польському місті Тихи 27-го липня 2023 року прийме матч кваліфікації ліги конференцій між українською «Ворсклою» та грузинською «Ділою». Першу зустріч команд довірили обслужити болгарському арбітру Ніколі Попову.

Спортивні аналітики схиляються до успіху номінальних господарів цього матчу. Поставити на перемогу «Ворскли» у букмекерській конторі Fan Sport можна з коефіцієнтом 1,99. Другий ймовірний результат, це нічия з котируванням 3,38, а перемога «Діли» оцінюється в 3,87.

«Ворскла» здійснила вражаючий ривок на фініші минулого сезону УПЛ, видавши серію з п’яти перемоги в останніх турах. Завдяки цьому успіху колектив Віктора Скрипника замкнув п’ятірку лідерів турнірної таблиці, здобувши право зіграти у кваліфікації Ліги конференцій УЄФА.

«Діла» потрапила у відбірковий турнір Ліги конференцій на правах фіналіста Кубка Грузії минулого сезону, де команда програла «Торпедо» Кутаїсі за підсумками серії пенальті у поєдинку за третє місце. Регулярну частину сезону в грузинській лізі дружина Андрія Демченка провела непереконливо, закінчивши сезон п’ятого рядка рейтингу.

«Ворскла» готувалася до кваліфікації Ліги конференцій через контрольні матчі. У п’яти спарингах колектив Віктора Скрипника оформив три перемоги: СК «Полтава» (3:2), «Полонія» (4:1) та «Більсько-Бяла» (4:3). Також команда з Полтави розійшлася нічиєю із ФК «Тихи» (2:2) та програла «Олександрії» (1:2).

«Діла» вже здолала один раунд кваліфікації Ліги конференцій УЄФА. 13-го липня підопічні Андрія Демченка невдало зіграли у Словаччині проти місцевої «Дунайської Стреди» (1:2), але через тиждень грузинський клуб реабілітувався в домашніх умовах, забивши супернику два м’ячі (2:0).