Головна Новини Викладачам тернопільського вишу присудили високі нагороди Верховної ради України

Викладачам тернопільського вишу присудили високі нагороди Верховної ради України

Двом викладачам Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка, присудили почесні високі нагороди Верховної ради України. Про це у ФБ повідомив Олександр Співаковський.

“Мав честь привітати найталановитіших молодих учених у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок із присудженням високих нагород Верховної Ради України.
На моє глибоке переконання, рушійною силою будь-яких змін є людина – молода, вмотивована та талановита.
Успіх країни, в цілому, залежить від того, який відсоток у структурі національного багатства становить вартість людського капіталу. Визначається ж вона трьома ключовими елементами: освітою; медициною, охороною здоров`я; інфраструктурою. Саме молоді науковці своєю науковою та викладацькою діяльністью відіграють неабияку роль у формуванні людського капіталу нашої держави.
В умовах нинішніх міграційних процесів Комітет з питань науки і освіти робить все можливе для того, щоб зменшити міграцію талановитої молоді з України.”

Отож, серед нагороджених є двоє науковців з Тернополя:

Майорова Оксана Юріївна – кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка;

Мосула Мар’яна Зіновіївна – кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.