Головна Новини Безробітний Тернопільщини. Хто він?

Безробітний Тернопільщини. Хто він?

За станом на 1 липня 2019 року на обліку у службі зайнятості  Тернопільщини перебувало 8202 безробітних, з них більше жінок, аніж чоловіків – відповідно 51 і 49 відсотки, переважно віком понад 45 років (48%), серед яких третина – передпенсійного віку. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.
Велика частка осіб зі статусом безробітного – робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (23%), працівники сфери торгівлі та послуг (14%), представники найпростіших професій (13%). Кожен п’ятий перед звільненням працював у сільському господарстві. 48% безробітних, зареєстрованих в обласній службі зайнятості, мають вищу освіту.
Звільнення за згодою сторін – основна причина втрати роботи для більшості клієнтів місцевих підрозділів служби зайнятості. 57% від загальної чисельності зареєстрованих безробітних – мешканці сільської місцевості.
«Виходячи з вищесказаного, – зауважив Василь Олещук, – вимальовується ось такий узагальнений образ безробітного Тернопільщини – це здебільшого жінки старшого віку, які мають вищу освіту та великий досвід роботи».