Головна Новини Бабуся водила онуку заробляти гроші жебракуванням

Бабуся водила онуку заробляти гроші жебракуванням

На Тернопільщині дитину змушували жебракувати для релігійного центру в який водила онуку бабуся і не бачила нічого поганого у цьому. Про це під час прес-конференції розповів начальник Служби у справах дітей Тернопільської обласної державної адміністрації Ростислав Дрозд.
Випадок стався в Кременецькому районі.
– Я не можу розповісти усіх деталей, але дитина проживала з бабусею, яка водила її в цей центр, – каже пан Ростислав. – І бабуся не бачила нічого поганого в тому, що потрібно було просити гроші на власне проживання. Щоб вберегти дітей від подібних ситуацій та від торгівлі людьми, з 1 жовтня представники громадської організації разом з держслужбами почали реалізовувати новий проект під назвою «Розбудова спроможності служб у справах дітей, а також персоналу державних дитячих закладів опіки і піклування щодо ідентифікації дітей, які постраждали від торгівлі людьми, та надання їм допомоги в рамках національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми».
– Цей проект має допомогти покращити роботу з пошуку дітей, які постраждали від торгівлі людьми, – каже пані Галина. – Та покращити захист їхніх прав і допомогти.