Головна Новини Антикорупційний суд обрав запобіжний захід нардепці Людмилі Марченко

Антикорупційний суд обрав запобіжний захід нардепці Людмилі Марченко

20 вересня 2023 року ВАКС обрав запобіжний захід народній депутатці від «Слуги Народу» Людмилі Марченко. Суд їй призначив заставу у розмірі 53,6 тис. грн.

Про це пише САП.

На Марченко покладено такі процесуальні обов’язки:

  • прибувати до детектива, прокурора та суду за кожною вимогою;
  • повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи;
  • утримуватися від спілкування зі свідками, а також іншими підозрюваними у справі;
  • здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

У чому НАБУ звинувачує нардепку Людмилу Марченко

9 липня НАБУ і САП повідомили про підозру нардепці від «Слуги Народу» Людмилі Марченко.

За даними НАБУ, Марченко разом зі своєю помічницею «торгувала» дозволами на перетин державного кордону України, а також внесенням відповідних відомостей до Інформаційної системи «Шлях». Цю схему вона проводила з чиновниками обласної військової адміністрації. Свої «послуги» нардепка та її помічниця оцінили у $5,3 тис.

Після отримання другого «траншу» у $2,8 тис. осіб було викрито в одержанні неправомірної вигоди. Також повідомлялося про обшуки у нардепа.

Нагадаємо, що за інформацією Опендатабот, протягом 2022 року Державна прикордонна служба (ДПСУ) зафіксувала понад 7,6 тис. спроб незаконно виїхати за кордон. Пік порушень припадає на вересень, коли було складено 887 протоколів.