Головна Новини Автор пронизливих світлин і картин про війну: загиблому військовому з Тернопільщини просять...

Автор пронизливих світлин і картин про війну: загиблому військовому з Тернопільщини просять присвоїти звання Героя України

На офіційному інтернет-представництві президента України у розділі електронні петиції зареєстрували звернення про надання звання Героя України посмертно військовому з Тернопільщини Олегу Дробоцькому. Петицію подав командир роти стрілецького батальйону 67 механізованої бригади Збройних сил України Сергій Коновал.

Військовослужбовець Олег Дробоцький у 2018 році вступив до лав 2-ї резервної сотні Добровольчого Українського Корпусу, після чого у 2019 році підписав контракт із ЗСУ, й продовжив виконувати бойові завдання під час проведення АТО та ООС. З 24 лютого 2022 року став на обороні Києва, і пізніше повернувся у лави ДУК, на базі якого було створено 67 ОМБр ДУК.

“У липні 2022 року брав участь у боях за місто Мар’їнка Донецької області. Позивний Олега — Художник, і він повністю віддзеркалював його творчу душу. Виставки картин Художника побували у багатьох містах України. Олега Дробоцького знали як автора пронизливих світлин і картин про війну. Власне, вона була особливою темою його творчості. Ще під час навчання в академії він неодноразово бував як волонтер у зоні бойових дій. Однією з найбільш знакових його виставок стала експозиція “АД/242: Донецьк. Аеропорт”. Її побачили у багатьох куточках України. Роботи з цієї серії він представляв на конкурс “Найкращий художник”. Зараз частина картин знаходиться на благодійній виставці, і вже відвідали міста Тель-Авів (Ізраїль) та Чикаґо (США)”, — йдеться у повідомленні.

Загинув військовий 6 березня 2023 під час боїв поблизу населеного пункту Оріхово-Василівка Бахмутського району Донецької області.

“До останнього подиху був вірним сином України, і не зважаючи на артилерійський обстріл до кінця залишився обороняти позиції де і поклав свою голову за її свободу та соборність. За проявлену мужність нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно)”, — повідомили на сайті.

Станом на сьогодні, 22 вересня, петиція набрала 7 420 голосів.

Джерело