Головна Новини Чи перевірять розважальні заклади у Тернополі після трагедії у Кемерово?

Чи перевірять розважальні заклади у Тернополі після трагедії у Кемерово?

Пожежа у ТЦ “Зимняя вишня”, що в російському Кемерові, почалася близько 16:00 25 березня. Вогонь охопив увесь 4-й поверх, люди не могли знайти вихід, деякі стрибали з вікон. Діти, що перебували у кінотеатрі, не змогли вийти із зали через заблоковані двері. Там знайшли 13 тіл. Загалом повідомляли про 64 загиблих. У соцмережах активно пишуть про те, що загиблих, зокрема, дітей, насправді значно більше.

Отже, чи проведуть перевірку пожежної безпеки після такого жахливого прикладу у тернопільських розважальних закладах?

В Україні на майже всі контролюючі органи в повному обсязі або частково не поширюється мораторій на перевірки українського бізнесу. Державна служба з надзвичайних ситуацій може перевіряти об’єкти з високим ступенем ризику, зокрема, великі торгово-розважальні центри.

Уряд своєю постановою затвердив перелік органів державного нагляду, на які не поширюється дія закону України “Про тимчасові особливості здійснення заходів державного контролю в сфері господарської діяльності”, пише “Інтерфакс-Україна“.

Даний нормативний акт буде діяти до 31 грудня 2018 року.

У цьому списку понад 20 контролюючих органів. Зокрема, ДержНС України може перевіряти установи для оздоровлення та відпочинку дітей, інтернати, установи дошкільної, загальної середньої, професійної та спеціалізованої освіти.

Згідно із затвердженим ГСЧС річного плану здійснення заходів державного нагляду на 2018 рік, в поточному році будуть проведені перевірки на предмет дотримання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки на понад 25 тис. Об’єктах підвищеної небезпеки.

Наприклад, в квітні 2018 року перевірять торговий центр “Мандарин Плаза”, в червні будуть перевірені гіпермаркети “Ашан” в різних регіонах України, в жовтні – київський клуб “Стерео Плаза”. Вже були перевірені в лютому ТРЦ Ocean Plaza в Києві і ТРЦ “Гранд Плаза” в Дніпрі.