Головна Новини У Чорткові запрацював ринок (Фото)

У Чорткові запрацював ринок (Фото)

Після тривалої перерви на карантин в Чорткові знову запрацював продуктовий ринок. Міністерство охорони здоров’я постановою головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка від 30 березня, текст якої опублікований на сайті МОЗ, дозволило владі на місцях відкрити продуктові ринки під час карантину, але наказало суворо дотримуватись певних обмежень, пише міськрада

Перевірити стан готовності ринку до Чорткова завітав голова обласного управління «Держпродспоживслужби» Василь Хомінець.

«Чортківський ринок – перший в області, який відкрився за всіма стандартами. Керівництво і підприємці ринку, а також міська влада підійшли надзвичайно серйозно до вирішення питання, щоби задовольнити потреби як продавців, так і покупців. Бачимо тут скрупульозну підготовку торгових рядів та працівників. Всім потрібен прибуток і робочі місця, тому міська влада вирішила ринок відкрити, та все ж в першу чергу маємо дбати про своє здоров’я. Тому, в цілях власної безпеки, посилені заходи цілком виправдані. Більше того, можу сказати, що така обов’язкова для цього часу стерильність, приведе до того, що на ринок за свіжими продуктами потягнуться і нові клієнти. Покупці, які раніше надавали перевагу, до прикладу, супермаркетам», – зазначив Василь Хомінець.

На ринку при вході є людина в масці, в рукавичках, міряє температуру. Продавці всі написали заяви, що вони ознайомлені з новими правилами ведення підприємницької діяльності. Всі торгові місця, мають захисні прозорі екрани, а продавці – антисептики, рукавиці, маски.

«Станом на сьогодні на м’ясному ринку працює 7 м’ясників, а на продуктовому ринку – 8 підприємців. Один від одного всі знаходяться на відстані трьох метрів. У приміщення павільйону чи на територію продуктового ринку ми впускаємо обмежену кількість людей, а у черзі контролюємо дотримання дистанціі», – розповів начальник Чортківського споживчого товариства Іван Заболотний.

Міський голова Чорткова Володимир Шматько подякував за увагу контролюючих органів до питань місцевого ринку та наголосив на важливості дотримання заходів безпеки.

«Сьогодні ми отримали можливість відновити роботу ринків і маємо поставитися до цього з усією відповідальністю. Адже головним для нас є здоров’я наших громадян. До відновлення роботи ринків готувалися 3 дні. Та виходили кілька разів на перевірки торгових місць, поки не побачили ідеального стану готовності до прийому покупців із врахуванням всіх привентивних заходів, адже, як відомо – вірус нікуди не зник. Ми розуміємо всіх підприємців, тому рішенням оперативного штабу було вирішено відкрити для роботи всі продуктові ринки міста. Ми побачили, що люди стали відповідальнішими, навчилися тримати дистанцію. Також тішить те, що завдяки дотриманим карантинним заходам більшість джерел заражень вдалося закрити. І найважливіше, що на нинішній день ми працюємо лише згідно з буквою закону», – розповів очільник міста.

В перший день роботи ринків покупців було не надто багато. Ймовірно, у зв’язку з погодними умовами та відсутністю руху громадського транспорту, що власне й допоможе плавно вийти із карантину.

Нагадаємо, що декілька разів підприємці Чорткова вимагали терміново відновити роботу ринків, та міській владі вдалося досягти компромісу з громадськістю, успішно дочекавшись відповідного розпорядження Уряду та головного санітарного лікаря України.