Головна Новини Рада церков Тернопільщини надала рекомендації щодо святкування Вербної неділі та Великодня

Рада церков Тернопільщини надала рекомендації щодо святкування Вербної неділі та Великодня

Рада церков Тернопільщини оприлюднила рекомендації щодо святкування Вербної неділі та Великодня. Освячення лози та великодніх страв в області відбуватиметься біля церков або у парках з дотриманням соціальної дистанції. Святкові богослужіння проходитимуть у режимі онлайн або ж на вулиці. А шанування святинь на Плащаниці відбуватиметься з дотриманням карантинних норм, та без доторків і цілування.

“Загальна позиція церков не змінилася. Свята мають пройти безпечно для всіх, тому потрібно дотримуватися загальних заходів безпеки, які діють по всій території України. Зокрема, дотримання соціальної дистанції, маскового режиму. Закликаємо також, щоб віряни максимально під час богослужінь знаходилися на вулиці біля церкви. Люди вже звикли до таких правил, розуміють. Я думаю, що ці свята пройдуть досить спокійно, без жодних ексцесів, пов’язаних із якимось можливим сплеском підвищення захворюваності”, – зазначив керуючий Тернопільською єпархією Православної церкви України, Архієпископ Нестор.

Маски і дистанція… Також зараз проходить пасхальна сповідь. У себе в єпархії ми заборонили робити толоку, не запроваджували на кілька днів, а сповідаємо впродовж всього Великого Посту. Мусить бути також при сповіді дистанція, маски. Таїнство сповіді може проводиться навіть надворі. Будуть вжиті й всі заходи, аби причастя було також безпечним для людей. Слід розуміти, що пандемія існує. Наша безпека – у наших руках”, – каже керуючий Бучацькою єпархією Української Греко-Католицької церкви, єпископ Дмитро Григорак.

Джерело: Файне місто