Головна Новини Повернути переплачені за газ кошти тернополяни можуть будь-коли, навіть онлайн

Повернути переплачені за газ кошти тернополяни можуть будь-коли, навіть онлайн

Стоять у черзі по кілька днів. Тернополяни хочуть повернути кошти за переплачений газ. Проте, як розповіли у “Тернопільміськгаз”, подати заяву і отримати кошти за переплачений газ тернополяни можуть будь-коли.

Кінцевої дати, після якої кошти нібито пропадуть, немає. Зробити це можна навіть онлайн. Та люди про це не знають, повідомляє Тернопіль 1

Тепер жителів Тернополя обслуговує Газопостачальна компанія “Нафтогаз України”. Вона надає нам газ з травня. Але за той місяць споживачі перерахували кошти ще старому постачальнику – “Газпостачу”. І тепер оформляють заяви, аби гроші повернути.

За словами директорки попередньої постачальної компанії Галини Голоюхи, механізму, який би дозволив автоматично перерахувати гроші немає. У Нафтогазі рекомендують всім звернутися до попереднього постачальника.

Для повернення коштів тернополянам необхідні копія паспорта, копія коду, копія карткового рахунку (банківські реквізити) і квитанції про оплату.

Також заяву можна подати онлайн.  Ці самі документи відсканувати, підписати електронним цифровим підписом і відправити на електронну адресу.

Постачальник газу змінився не лише у тернополян, а й у значної кількості українців. Наприкінці травня стало відомо, що за рішенням суду 26 розподільчих компаній, більшість з яких контролював бізнесмен Дмитро Фірташ, передали Агентству з управління та менеджменту активів. А ті вже передали до «Чорноморнафтогазу», дочірньої компанії НАК «Нафтогаз України». І 8 млн клієнтів автоматично підключили до нового постачальника – ГК “Нафтогаз України”. Таким чином, з 1 травня на ринку панує повна монополія “Нафтогазу”, який сконцентрував близько 90% розподілу та постачання газу побутовим споживачам.