Головна Новини На Тернопільщині затримали серійного злодія

На Тернопільщині затримали серійного злодія

Оперативники Тернопільського відділу поліції, працюючи над встановленням особи та пошуком зловмисника, причетного до пограбування, вийшли на серійника майнових злочинів. 36-річний житель одного з сіл Тернопільського району виявився причетний ще й до шахрайств та крадіжок. Сьогодні зловмисникові обрали запобіжний захід – тримання під вартою.
Невідомого чоловіка, що кинувся тікати з викраденими електроінструментами, помітили власники гаражів одного з кооперативів, що в обласному центрі. Тоді зловмисникові вдалося скритися, проте не надовго. За фактом пограбування було розпочато кримінальне провадження, а розшуківці встановили особу лиходія – ним виявився 36-річний житель Тернопільського району.
У ході оперативних заходів стало відомо, що підозрюваний причетний ще щонайменше до трьох злочинів, від яких потерпів 63-річний тернополянин. Зі слів чоловіка, він візуально був знайомий з кривдником, тому, коли той попросив позичити йому електроінструменти для проведення ремонтних робіт – не відмовив. Зловмисник двічі приходив на позички, й одразу чуже майно відносив до ломбарду. Через деякий час, вчергове навідавшись до квартири жертви,  лиходій помітив дорогий фотоапарат. Щойно випала нагода – поцупив його і теж здав до ломбарду. Загалом вартість втраченого –  понад п’ятдесят тисяч гривень.
Розшуківці перевіряють зловмисника на причетність  до вчинення інших протиправних діянь. Триває досудове розслідування, розпочате одразу за трьома статтями Кримінального кодексу.