Головна Новини Нацполіція буде захищати ромів по всій країні

Нацполіція буде захищати ромів по всій країні

Поліцейські в різних регіонах України проведуть комплекс профілактичних заходів, щоб унеможливити напади на ромів.

Про це повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв.

За його словами, поліція повинна зробити все, аби захистити ромів по всій території країни. Відтак, співробітники поліції превенції, кримінальної поліції, патрульні проведуть низку заходів для встановлення місць проживання та тимчасового перебування осіб ромської національності, а також їх транзит по державі.

«Ми повинні забезпечити їх безпеку до тих пір, поки кримінальна поліція не прозвітує, що джерело, яке ініціює такі ганебні правопорушення у нас в Україні, встановлено та локалізовано»,- наголосив очільник Нацполіції.

Зауважимо, що останнім часом ромська громада активно стикається з дискримінацією в Україні. Лише за декілька місяців поточного року сталася низка нападів на ромські табори в різних областях України. 23 травня на Тернопільщині група молодиків спалила ромський табір. 9 травня в селищі Рудне, поблизу Львова, ромське поселення спалили невідомі. 22 квітня в Києві учасники праворадикальної громадської організації “С14” вигнали ромів з табору на Лисій горі, а також спалили їхні речі та намети. 7 червня представники “Національних дружин” Києва знищили ромський табір, що знаходився в Голосіївському парку.

Останній напад стався 23 червня. Тоді невідомі в масках напали на тимчасовий ромський табір у лісовому масиві на околиці Львова, де проживали 14 осіб – 10 дорослих та чотири дитини. У результаті нападу загинув один хлопець, а поранення дістали четверо. Пізніше поліція Львівщини повідомила про те, що затримала дев’ять осіб, причетних до вбивства. Ними виявились учні двох львівських шкіл з ультраправої організації “Твереза та зла молодь”. Пізніше суд обрав усім затриманим запобіжний захід – тримання під вартою.